Het plannen van jullie bruiloft: dit moet je regelen

De mooiste dag van jullie leven komt eraan! Nu je de magische woorden ‘ja, ik wil’ hebt gezegd wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de voorbereidingen van jullie bruiloft. Maar waar moet je beginnen? En waar je moet je allemaal rekening mee houden? Wellicht zie je door de bomen het bos even niet meer, maar daar zullen wij met dit artikel verandering in brengen. Wij vinken samen met jou de checklist af!

De eerste stappen van het plannen van jullie bruiloft

Het klinkt misschien heel logisch, maar begin gewoon bij het begin. Denk aan wat je eerst doet wanneer je gewoonweg een verjaardag gaat plannen. Dat begint natuurlijk bij het vinden van een geschikte datum en locatie.

De trouwdatum

De eerste stap is het kiezen van de trouwdatum. Jullie kunnen er samen voor kiezen om op een speciale datum te trouwen, of op een specifieke dag. Verstandig is daarbij wel om deze datum ruim één jaar van tevoren vast te stellen, voor jullie zelf maar ook voor de gasten en eventuele cateringbedrijven of fotografen. Houd daarnaast ook rekening met feestdagen en vakantieperiodes en verstuur op tijd de uitnodiging.

De trouwlocatie

Bepaal daarna samen jullie droomlocatie voor jullie bruiloft. Wanneer jullie dit bepaald hebben, boek deze dan meteen zodat de locatie op tijd vast staat. Over het weer heb je helaas geen controle. Spreek daarom samen een alternatieve trouwlocatie af, zodat jullie daar het ja-woord kunnen geven als het slecht weer wordt. Bedenk ook alvast bijpassende aankleding voor de locatie.

trouwlocatie

Andere belangrijke onderdelen van het plannen van jullie bruiloft

Nu de datum en locatie vast staan, zijn er volgende stappen die jullie moeten nemen. Zo moet er gedacht worden aan wie de foto’s maakt, welke muziek er gedraaid gaat worden en welke hapjes en drankjes er geserveerd gaan worden.

Foto’s en muziek

Wanneer je een fotograaf inhuurt, hoeven jullie je niet bezig te houden met het vastleggen van jullie mooiste momenten om daar later op terug te kijken. Ook muziek is een belangrijk onderdeel. Je kan ervoor kiezen om zelf muziek uit te kiezen, maar ook om een DJ in te huren. Mocht je het laatste willen kiezen, houdt er dan ook rekening mee dat je jullie favoriete artiest op tijd boekt in verband met volle agenda’s.

De catering

Bij een groot feest horen natuurlijk ook lekkere hapjes en drankjes. Ga samen op zoek naar een cateringbedrijf die voldoet aan jullie wensen. Willen jullie een luxe buffet of toch een 3-gangen diner? Koffie met gebak van te voren? Of alleen een frisje of alcoholische versnapering met kleinere hapjes?

Straal beide op de mooiste dag van jullie leven

Dan, misschien wel de allerbelangrijkste stap: het uitkiezen van jullie outfits. Ga op zoek naar jullie droom bruidsjurk en mooiste trouwpak, zodat jullie je allebei op jullie best voelen op deze grote dag. Bij D’Amore vind je voor de bruid de meest stijlvolle trouwjurken van kwalitatieve merken. Neem gauw een kijkje op de webshop of kom langs in één van onze bruidssalons in Arnhem of Amersfoort.