Welke kleur pak bij de trouwjurk?

De kleuren die je op je bruiloft gebruikt, zullen een groot deel van de sfeer bepalen. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken. Welke kleuren passen bij jullie als stel? Welke kleuren passen bij de setting waarin jullie gaan trouwen? En hoe stem jij de kleur van je pak af bij de trouwjurk? In dit artikel gaan we dieper in op deze laatste vraag.

De kleur van het trouwpak kiezen

Als je gaat trouwen, is het belangrijk dat je er goed uitziet. Een mooi pak is dan een must. Maar welke kleur pak kies je? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Zoals de kleur van het shirt, de stropdas en het boeket. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van de jurk van je bruid. Je wilt natuurlijk dat de kleuren jullie beiden laten stralen. Daarnaast is speelt jouw persoonlijke smaak en voorkeur een rol. Houd je het ingetogen of juist opvallend?

Kleuren als donkerblauw, grijs en zwart zijn gebruikelijk bij een bruidegom. Mag het van jou wat spannender? Wat dacht je dan van een donkergroen pak? Of een pak met een speels patroon, zoals een streepje. Als bruidegom mag je ook zeker gezien worden!

De ideale pasvorm en materiaal

Niet alleen de kleur van het pak is belangrijk, ook het materiaal is van groot belang. Het materiaal bepaalt namelijk voor een groot deel hoe het pak valt en of het lekker zit. Wanneer je gaat trouwen, wil je natuurlijk dat alles perfect is. Een ongemakkelijk pak kan hier flink in doorwerken. Je wilt tenslotte dat je er op je gemak bijloopt en dat alle aandacht naar jou en je bruid gaat.

Verschillende typen pakken

Als je gaat trouwen, is het belangrijk om een mooi pak te dragen. Maar welk soort pak past bij jou? Er zijn verschillende soorten pakken die je kunt dragen op een bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan een colbert, een smoking of een three-piece suit. Welk soort pak past het beste bij jou? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals wat voor soort manier van trouwen je organiseert en wat voor type man je bent. Een three-piece suit staat bijvoorbeeld heel anders dan een colbert of smoking.

Vrijblijvend professioneel advies nodig?

Als je nog niet zeker weet welk soort pak je wilt, kun je altijd een afspraak maken met onze stylistes. Zij helpen je graag verder en geven je deskundig advies. Het is altijd fijn om even met iemand te overleggen die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw bruiloft.