fbpx

Een tweede trouwjurk: Wij zeggen doen!

Tweede trouwjurk

Het vinden van dé trouwjurk is voor veel bruiden al een hele onderneming. Om deze reden helpen we bij D’Amore onze bruiden graag bij het vinden van de perfecte jurk. Maar wist jij dat steeds meer bruiden ervoor kiezen om twee trouwjurken te dragen tijdens de bruiloft?

Kostuumwissel voor hem of haar?

Vroeger was het zo dat de bruidegom van kostuum wisselde. Gedurende de ceremonie droegen zij een klassiek jacquet. Dit was een lang zwart vest met split tot aan de knieholten en deze werd gecombineerd met een gilet en een wit overhemd. Voordien het avondfeest vond er een kostuumwissel plaats en kleden zij zich om naar de klassieke smoking. Vandaag de dag zijn het niet meer de mannen die zich omkleden, maar zien we steeds vaker dat de vrouwen van kleding wisselen.

Een nieuwe trend onder bruiloften

Sinds kort zien we een nieuwe trend over de kostuumwissel gedurende de bruiloft voor het bruidspaar. De man draagt nog slechts één kostuum. Vaak is dit een pak welke op maat is gemaakt. In tegenstelling tot de bruid. De bruiden kiezen er steeds vaker voor om voordien het avondfeest van outfit te wisselen. Ze kiezen steeds vaker in plaats van voor één bruidsjurk, voor twee bruidsjurken. En wij begrijpen zeker wel waarom. Naast het feit dat het een stuk comfortabeler kan zijn en het fijn is dat je je even kan opfrissen, kan je ook tijdens het avondfeest je gasten (en bruidegom) nog één keer volledig doen verbluffen.

Twee trouwjurken tijdens de bruiloft

Naast bovenstaande aspecten, kiezen bruiden ook soms voor twee trouwjurken wanneer zij niet kunnen kiezen qua stijlen. Ook komt het voor dat de bruidsjurk voor de ceremonie misschien niet heel geschikt is voor het feest in de avond. In de ochtend trek jij dan die prachtige eerste trouwjurk, terwijl je vervolgend die prachtige andere trouwjurk voor het avondfeest aantrekt. Hou er wel rekening mee dat je voldoende tijd moet hebben voor de omwissel, dus kies hier zeker wel het juiste moment voor.

Van klassiek naar extravagant

De eerste jurk is vaak een echte klassieker: een lange traditionele jurk, tot aan de huwelijksplechtigheid. Later op de dag, of wanneer de trouwdag overgaat naar het trouwfeest zien we dat veel bruiden op dit moment van jurk willen wisselen. Zo kunnen zij in de avond een jurk aan waarin ze wat vrijer kunnen bewegen. Heel belangrijk natuurlijk, want tijdens de avonduren is het dansfeest! De avondjurk is hierdoor ook vaak wat extravaganter en dus dansfeest proof!

Fris je als bruidspaar tussendoor even op

Of je nou wel of niet een kostuumwissel doet als man of als vrouw, het is erg fijn als je gedurende de trouwdag even een moment hebt om jezelf op te frissen. Er zijn immers genoeg emoties en spanningen geweest, waardoor het prettig kan zijn om even alles bij te werken en te fatsoeneren. Dit is dan ook het perfecte moment voor het wisselen van de klassieke jurk naar de avondjurk, zodat je straks helemaal fris op het avondfeest kan verschijnen. En: Wat zal dat een verrassing zijn voor je bruiloftsgasten!