fbpx

De trends van het trouwseizoen 2024

Trends van het trouwseizoen 2024

Het is alweer 2024! Tijd om te kijken naar de nieuwste trouwtrends van het seizoen. Van audio gastenboeken tot aan champagnetorens op je bruiloft, wij hebben verschillende trends van het trouwseizoen 2024 voor jou op een rijtje gezet.

Wij beginnen uiteraard bij de trends op het gebied van trouwjurken. We zien een aantal trends die hier echt in opvallen. Bij het uitzoeken van trouwjurken is het steeds meer gaan draaien om het personaliseren van de droomjurk en het op maat maken hiervan. Het draait om de uniekheid van de jurk, die nog niemand anders ooit heeft gehad.

Een aantal andere trends die ons opvallen zijn:

 • Trouwjurken met losse pofmouwen
 • Two pieces jurken, dus een rok met een bijpassende losse top
 • Een jurk met een hoge split aan de zijkant
 • Niet één, maar twee droomjurken! Overdag een classy lange jurk en ’s avonds een korte bruidsjurk voor het feest.
 • Jurken gemaakt van duurzame stoffen, om zo min mogelijk impact te maken op het milieu

Een duurzame bruiloft

Trends ontstaan door verschillende invloeden, wereldwijd. Een belangrijk aspect wat afgelopen jaren steeds meer ter sprake komt, is duurzaamheid. Dit heeft zich ook door vertaald in bruiloften. Er wordt steeds meer gestreden naar milieuvriendelijke bruiloften. Van zoals, hierboven al benoemd, een duurzame jurk, tot aan herbruikbare decoratie en lokale gerechten.

Naast dat duurzaamheid een echte trend is geworden in het aankomende trouwseizoen, zien we ook nog vele andere creatieve en innovatieve trends. Technologie is steeds verder ontwikkeld, waardoor er allemaal gloednieuwe trends zijn ontstaan. Zo kiezen steeds meer bruidsparen voor een content creator op hun bruiloft. Zo heb je binnen de kortste keren erg leuke content die je op social media kan delen. Een aantal andere trends die ons ook opvallen in deze categorie zijn:

 • Een audio gastenboek. Dit is een retro telefoon die de stemmen van de gasten opneemt en zo persoonlijke felicitaties en berichten vocaal en op een unieke manier vast kan leggen.
 • Een photobooth. Super leuk om neer te zetten voor de memories van jou en voor die van je gasten.
 • Op het gebied van content, zien we steeds meer zwart-wit blurred foto’s, 360 graden en drone beelden van de bruiloft.

Het traditionele, formele diner wordt steeds vaker vervangen naar walking dinners of shared dining. In 2024 wordt er meer geneigd naar buffetten met een lossere sfeer en kwalitatieve street food gerechten, zoals

 • Een wedding barbecue. We zien steeds meer ‘casual’ bruiloften, en een barbecue sluit op bovenstaande trend perfect aan. Het brengt gasten samen en zorgt voor een informele sfeer en extra gezelligheid.
 • Foodtrucks. Ook zien we steeds meer foodtrucks op bruiloften, het creëert een zeer sfeervolle vibe en is superhandig!
 • Interactieve gerechten. Hierbij wordt het eten ter plekke klaargemaakt, waardoor er een echte ervaring aan wordt gehangen en een extra dimensie toevoegen aan het culinaire aspect.

Champagne torens: Een echte beleving op de bruiloft

Op het gebied van dranken, wordt ook veel naar interactieve catering gekeken. Denk aan een cocktail bar op de bruiloft, waar de cocktails ter plekke worden bereid door een echte professional. Een andere trend die we heel veel zien zijn champagne torens. Dit maakt de bruiloft helemaal Instagramwaardig en is een echte beleving. Het geeft een uniek proostmoment die iedereen zal onthouden, zowel het bruidspaar als de gasten.

Er zijn onwijs veel leuke trends die we zien voor het trouwseizoen van 2024. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op alle mooie bruiloften die in 2024 te wachten staan. Het draait om intieme bruiloften, personalisatie en met een echte beleving als het gaat om entertainment en catering.