fbpx

Trouwen op het strand: een magische dag

trouwen op het strand

Het strand is misschien wel de meest romantische plek om een bruiloft te vieren. Denk aan de zachte bries, het geluid van de golven en de prachtige zonsondergang op de achtergrond. Samen vormen deze het perfecte decor voor een onvergetelijke bruiloft. Naast dat een strandbruiloft een adembenemende omgeving biedt, kun je er ook talloze kanten mee op. Op die manier kunnen jullie jullie bruiloft helemaal eigen maken. Benieuwd welke? Lees dan gauw verder!

Alle voordelen van trouwen op het strand

Er zijn vele voordelen verbonden aan trouwen op het strand. Zo is het bijvoorbeeld de ideale setting voor een informele en ontspannen bruiloft. Op het strand hangt namelijk een relaxte sfeer dat ervoor zorgt dat jouw gasten zich comfortabel voelen en helemaal tot rust komen. Bovendien ben je minder geld kwijt aan een strandbruiloft. Het prachtige decor bestaat namelijk uit natuurlijke elementen waar je diverse opties mee kunt realiseren. Het strand is tevens groot genoeg om al je gasten kwijt te kunnen. Over gebrek aan ruimte hoef je je dus ook niet druk te maken!

Maak jullie bruiloft geheel naar wens

Wanneer je trouwt op het strand, kun je daar verschillende thema’s en stijlen aan koppelen. Een boho-bruiloft, met Ibiza-achtige elementen, is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een strandbruiloft. Echter kun je ook kiezen voor een wat elegantere en formelere uitstraling. Op het strand zijn de mogelijkheden eindeloos!

trouwen op het strand

Belangrijke overwegingen bij een strandbruiloft

Hoewel al het natuurlijk schoon een prachtige omgeving biedt voor jullie bruiloft, is het natuurlijk wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de natuur niet voorspelbaar is. Houd dus goed het weer in de gaten op jullie grote dag. Een zonnige dag is natuurlijk het meest ideaal, maar er kan ook zomaar neerslag vallen. Regel dus van te voren een grote tent of een alternatieve locatie, zodat jullie huwelijk alsnog met veel liefde en plezier met jullie naasten gevierd kan worden!

Wat ook nog goed is om te weten is dat je niet zomaar op elk strand mag trouwen. Voor bepaalde stranden zijn er vergunningen en regels van toepassing. Neem daarom contact op met de lokale autoriteiten om te informeren wat wel en niet mag op het specifieke strand waar jullie elkaar het ja-woord willen gaan geven.

Tips voor het plannen van een strandbruiloft

  • Kies voor luchtige trouwkleding dat past bij de omgeving en het thema dat jullie willen realiseren
  • Kies voor decoratieve elementen die bij het strand passen. Zo kun je bijvoorbeeld de setting ook aankleden met schelpen en/of zeesterren
  • Zorg ervoor dat er voldoende mogelijkheden zijn voor je gasten om in de schaduw te kunnen staan. Zo blijft het voor iedereen comfortabel
  • Mocht je willen trouwen bij zonsondergang, plan het tijdstip van jullie bruiloft dan op het juiste moment in

 Maak er een onvergetelijke dag van

Al heeft trouwen op het strand vele voordelen, er zijn wel een aantal factoren om in het achterhoofd te houden. Maar, met de juiste planning, voorbereiding en aandacht voor detail, zal jullie strandbruiloft een onvergetelijke dag zijn voor zowel jullie als bruidspaar als jullie gasten. Kies voor de magie van het strand, dans in het zand en maak herinneringen met jullie familie en vrienden die een leven lang meegaan!