fbpx

Bruidstaart inspiratie nodig? Hier zijn 5 tips

Bruidstaart

Tijdens het regelen van jullie bruiloft zijn er verschillende voorbereidingen die jullie moeten treffen. Van het vinden van de mooiste trouwjurk, de locatie, het sturen van uitnodigen tot aan het kiezen van een bruidstaart. Het snijden en opeten van de bruidstaart is een ritueel die op jullie bruiloft zeer zeker niet mag ontbreken. Wij geven 5 tips voor de meest prachtige taart op jullie bruiloft.

Tip 1: Denk na over het type en stijl van de bruidstaart

We beginnen uiteraard met de inspiratiefase. Denk bijvoorbeeld na over het type, stijl en soort bruidstaart dat jullie graag willen. Het ontwerp van de taart kan namelijk een echte blikvanger zijn. Zeker wanneer het ontwerp past bij jullie thema van de bruiloft, is het een prachtige aanvulling.

Ook moet deze natuurlijk passen bij jullie eigen persoonlijke smaak en stijl. Overweeg daarom verschillende lagen, texturen, kleuren en decoraties. Hou hierbij ook rekening met het budget. Een bruidskaart kan namelijk nog best wel wat kosten.

Tip 2: Haal inspiratie uit Pinterest

Nadat je weet wat voor ontwerp bruidstaart je wilt, kun je op zoek gaan naar een bakker wiens stijl bij jullie stijl past. Vraag hem of haar niet om buiten zijn of haar eigen stijl te gaan. Dat kan hij natuurlijk wel, maar wellicht met minder plezier, creativiteit of ervaring.

Zoek een bakker en diverse trouwtaarten op Instagram, Facebook maar vooral op Pinterest! Hier kun je inspiratie op doen om te kijken wat voor soort huwelijkstaart jullie het mooiste vinden en welke het beste past bij jullie bruiloft. Ook kun je hier voorbeelden vinden van reeds gemaakte bruidstaarten door verschillende bakkers en jullie eigen moodboard maken om zo een beeld te krijgen van wat jullie als bruidspaar mooi vinden.

Tip 3: De verschillende opties bruidstaarten

Na alle inspiratie gaan we ons verder oriënteren in de verschillende soorten bruidstaarten. Dit zijn er namelijk onwijs veel. Inmiddels is er veel meer keuze dan enkel de klassieke taart. Bij de keuze van jullie huwelijkstaart moet je rekening houden met zowel de smaak en het design.

Klassieke taart
De klassieke (fondant) taart) is gemaakt met een witkleurige pasta, die veel gebruikt wordt bij cakes of zoetigheden. Het is de ultieme bruidstaart met een eerbetoon aan de vervlogen tijden en tradities. Dit is ook de taart die je in elke film of tekening ziet.

Naked cake
Een naked cake is het tegenovergestelde van de klassieke taart. Het is namelijk een taart zonder jasje. Dit betekent dat deze taart niet de traditionele laag fondant of marsepein bevat. Hierdoor zie je direct de lagen en de vulling. Deze taart past ook echt bij iedere soort bruiloft en is perfect wanneer je ook graag andere decoraties wilt, zoals bloemen of fruit.

Waterverf cake
Een waterverf cake is gemaakt met aquarel en staan bekend om het toppunt van romantiek. De taart heeft een mooi en rustig uiterlijk, met zachte kleuren. Deze taart past bij moderne, sprookjesachtige bruiloften.

Een persoonlijk en uniek tintje met een taarttopper
Natuurlijk zijn er nog veel andere soorten, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk ook de taarttopper. Hiermee kun je een bijzonder persoonlijk element toevoegen die een uniek tintje geeft aan de bruidstaart.

Boek een proefsessie

Niet alleen het uiterlijk van de bruidstaart is belangrijk, maar natuurlijk ook de smaak! Boek hierom van te voren een proefsessie. Met een proefsessie weet je namelijk niet alleen zeker dat de taart er prachtig uit ziet, maar ook dat deze lekker smaakt. Je kan de diverse decoraties, de vulling en de fondant proeven en het is ook nog eens een heel leuk uitje.

Tip 4: Wees op tijd!

Net als eigenlijk alles bij een huwelijk, geldt ook bij de trouwtaart: Wees op tijd. Laat je vooral eerst inspireren en neem op tijd contact op met verschillende bakkers. Aan jouw favoriete bakker kun je jouw eisen en wensen doorgeven. Zodra deze zijn samengesteld zal de bakker de taart op de datum van jullie bruiloft af moeten hebben en eventueel ook op locatie hebben bezorgd. Wees dus zeker op tijd met het regelen hiervan.

Tip 5: Oefenen met snijden en happen

Het is zover: Jullie grote dag! De bruidstaart wordt aangesneden aan het begin van de receptie of in de avond als dessert. Het klinkt misschien onnodig, maar het oefenen van het snijden van de bruidstaart komt zeer zeker van pas. Het is namelijk zonde als op jullie onvergetelijke dag de taart volledig uit elkaar brokkelt, omdat het snijden niet soepel gaat.

Met bovenstaande tips creëer je de meest prachtige huwelijksstaart op jullie bruiloft die helemaal naar jullie wens, stijl en smaak is. Ook hoef je op jullie grote dag hier verder niet druk over te maken, want alles is tot in de puntjes geregeld met deze tips. Zo kunnen jullie volledig genieten van jullie onvergetelijke dag.